Lägg äpplena tillsammans med vattnet i en kastrull. Jag har inte jättemycket äpplen i år faktiskt, vet inte vad som hände men många av mina äpplen fick fula bruna fläckar och sedan har fåglarna kalasat på många utav dem
Jag använder svenska äpplen som tack och lov har blivit allt vanligare i matbutikerna. I en glasburk i kylen håller äppelmoset åtminstone uppemot två veckor utan problem, trots att det inte innehåller något tillsatt socker
Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med det ljumna vattnet. Pensla bröden med lite vatten precis innan du sätter in dem i ugnen, strö över solrosfrön
I veckan åkte jag till en kompis och fick plocka med mig massor av goda äpplen hem. När allt mosat sig häll över i en vanlig sil och passera med hjälp av en slev ner i en ren bunke
Nackdelen är ju att man måste ha en kyl till förvaring. Det här har jag i stort sett alltid med dig till jobbet istället för att äta en massa bröd och andra onyttigheter som mina kollegor har på sitt fika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.