LCHF-laxbiffar med limeaioli
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • laxfiléer, upptinade (cirka 500 gram)
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 urkärnad röd chilipeppar
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar
  • 1 vitlök, pressade
  • 1 limesaft
  • 1 dijonsenap
  • 1 neutral rapsolja
  • 1 rivet limeskal
  • 1 pepparLaxbiffar1. Mixa allt i en matberedare med kniv till en färs (laxbitarna går bra att lägga i hela i matberedaren). 2. Forma lagom stora biffar med lite blöta händer. Stek i smör ca 2 minuter på varje sida på ganska hög värme.Limeaioli1. Alla ingredienserna till aiolin ska vara i samma temperatur, alltså kylskåpskalla. Lägg alla ingredienserna i en hög skål och sätt ner stavmixern i botten på skålen. Sätt på stavmixern och mixa till aiolin gått ihop så den är krämig i konsistensen. Smaka av med salt och peppar.2. Servera med olika gröna bladgrönsaker tex spenatblad ringla gärna lite fin olivolja och lite flingsalt över. Lägg laxbiffarna ovanpå bladgrönsakerna och två klickar limeaioli bredvid.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.