1 pepparLaxbiffar1.
Mixa allt i en matberedare med kniv till en färs (laxbitarna går bra att lägga i hela i matberedaren). 2. Forma lagom stora biffar med lite blöta händer. Stek i smör ca 2 minuter på varje sida på ganska hög värme.Limeaioli1. Alla ingredienserna till aiolin ska vara i samma temperatur, alltså kylskåpskalla. Lägg alla ingredienserna i en hög skål och sätt ner stavmixern i botten på skålen. Sätt på stavmixern och mixa till aiolin gått ihop så den är krämig i konsistensen. Smaka av med salt och peppar.2. Servera med olika gröna bladgrönsaker tex spenatblad ringla gärna lite fin olivolja och lite flingsalt över. Lägg laxbiffarna ovanpå bladgrönsakerna och två klickar limeaioli bredvid.
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 2 dl Majonnäs 1 st Vitlöksklyfta 1/4 tsk salt 1 krm Svartpeppar 1/2 st lime
Ingredienser Laxbiffar 4 st laxfiléer 1 st Ägg 1 st hackad gul lök 1 st lime - rivet skal och saften 1 st urkärnad röd chilipeppar 1 tsk Salt 1 krm svartpeppar Smör Limeaioli 2 st pressade vitlöksklyftor 1 msk limesaft 1 msk dijonsenap 1 st helt ägg 2 dl neutral rapsolja 1 tsk rivet limeskal salt & peppar Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
-) Lördagen spenderades till större delen i trädgården med diverse sysslor såsom tex rengöring av växthus utvändigt och invändigt och på kvällen var det givetvis dags för grillning
Klar fisksoppa medlimeaioliDet är limeaiolin som “gör” den här fisksoppan. Börja med aiolin. Limeaioli. Om din mixerstav inte har så hög effekt får du ta det extra lugnt när du långsamt drar upp mixerstaven medan den kör
Smaksätt med vitlök, lime och hackade örter. Servera med sallad och bröd. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g lammytterfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk Arla® Smör-&rapsolja oliv Limeaioli
Kyckling- och pastasallad medlimeaioli. Stekte mycket kyckling igår så det räckte både till middag, några matlådor och en omgång kycklingsås med grädde
Smaksätt med vitlök, lime och hackade örter. Servera med sallad och bröd. Salta och peppra köttet. Stek det runtom i smör-&rapsolja i en stekpanna 8–10 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.