Ikväll ska vi äta skaldjur, och det kräver inte så mycket tillagning. Kalla såser passar bra till och jag har förberett en limeaioli och en het chilisås som tillbehör
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 2 dl Majonnäs 1 st Vitlöksklyfta 1/4 tsk salt 1 krm Svartpeppar 1/2 st lime
Ingredienser Laxbiffar 4 st laxfiléer 1 st Ägg 1 st hackad gul lök 1 st lime - rivet skal och saften 1 st urkärnad röd chilipeppar 1 tsk Salt 1 krm svartpeppar Smör Limeaioli 2 st pressade vitlöksklyftor 1 msk limesaft 1 msk dijonsenap 1 st helt ägg 2 dl neutral rapsolja 1 tsk rivet limeskal salt & peppar Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Vilken helg vi har haft, underbart väder. Hoppas nu att det håller i sig också. -) Lördagen spenderades till större delen i trädgården med diverse sysslor såsom tex rengöring av växthus utvändigt och invändigt och på kvällen var det givetvis dags för grillning
Klar fisksoppa med limeaioliDet är limeaiolin som “gör” den här fisksoppan. Den tillför både krämighet och fräschör och alla måste tvingas att ta en klick i sin soppa
Det här är så gott och nyttigt så man nästan blir tårögd. Fantastiska asiatiska smaker av ingefära, vitlök och chili tillsammans med den syrliga limeaiolin är magi för smaklökarna
Tryffeloljan jag köpte i Italien används flitligt här hemma, det är juu gott. Tryffelpotatis med laxbiffar och limeaioli, ville aldrig att middagen skulle ta slut
Det är helt galet hur mycket snö det kan komma på bara ett par timmar. Milia var helt lyrisk igår imorse när hon kikade ut och såg att det kommit ett par decimeter snö, slängde sig på golvet och visade hur det skulle se ut när hon gjorde snöänglar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.