Blanda ihop ägg, keso, pesto, pressad vitlök och svartpeppar i en bunke. Häll ner i en ugnssäker form som är ca 15x25 cm. Halvera coctailtomater samt oliver och strimla de soltorkade tomaterna. Fördela jämnt över kesoblandningen. Riv osten och fördela över gratängen. Grädda i 175 graders ugn ca 20 minuter.
Om ni väljer att göra degen i matberedare så väntar ni bara med att tillsätta mandeln till efterråt. De här skorporna blev helt perfekt spröda och riktigt goda
Lägg i ugnsform och blanda med olivolja, salt & peppar och finhackad rosmarin. Mattias är tveksam om man kan ha en kategori som heter till exempel Italienskt (många recept med mat från andra länder är ju väldigt försvenskade), men det här är ju faktiskt tillagat i det landet
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekgryta med olja. Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar
Det blev en meditalienskasmaker och den blev mycket uppskattad på kalaset. Jag tycker om smörgåstårtor men kände att jag ville göra en mer trendig tårta och med nya oväntade smaker
Servera pajen med tillbehören. 200 g parmaskinka100 g salami1 dl oliver800 g cantaloupemelon250 g körsbärstomater200 g tomatsalsa med lök40 g rucola. Blanda samman degen i en matberedare, kavla ut den och klä en form med löstagbar kant, 24 cm i diam
Stek i rikligt med olivolja tills de får färg. Häll lite tomatsås i botten av form, på med hackad och grillad paprika, aubergineskivor, hackad basilika, mozzarella i mindre bitar, grovriven parmesanost
Jag älskar det italienska köket med alla örtkryddor, parmesan, mozarella, oliver och goda oljor. Sen gick jag med näsan nere i diket hela vägen hem, men jag hittade inga fler
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.