Tillsätt tomatpurén och låt det fräsa några minuter, fyll på med vatten så det knappt täcker skalen. Ja, det blir väl ett naturligt steg i ledet att göra hummerfond av hummerskalen
Servera med en sallad på ruccola, dill, cocktailtomater, rädisor och en limeklyfta. Ugn 200 grader. Skala och skär löken i tunna skivor och fräs den mjuk i smör
Jag åt den idag med kokta, smörslungade färska vaxbönor och en sallad. Till ca 2 port, Låt 1dl grädde, 1dl creme fraiche, 1/2 dl vitt vin, 2msk hummerfond(färdig på flaska) och ca 1msk dijonsenap koka ihop, när blandningen kokar lägg i 2st portionsbitar av laxfilè skuren i ca 2cm stora bitar. Låt laxen bli färdig i såsen, mot slutet lägg i ca 1/2 dl hackad färsk dill och kryddda med svartpeppar, salt behövs inte tycker jag eftersom fonden är salt
För det var faktiskt en hon med tanke på all rom vi hittade. hummerfond. Smaksätt med paprika och konjak innan du lägger i hummerköttet och låter allt bli varmt
Idag delar jag med mig av ett riktigt grymt fiskrecept, som min kollega bjöd på för ett tag sedan. Stek det tillsammans med champinjoner i några minuter tills det fått lite färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.