Smörj en ugnsform med lite olja , lägg i laxen och slå blandningen över. Sockersalta laxen med blandningen ca 2 timmar innan. Värm varmluftsugnen till 165 grader och laxen klar på 35 minuter. Serveras med pressad potatis och finrivna morötter 800 gr Laxfilé / mittbit
Ugnsstekta laxfiléer i vitvinssås på babyspenattäcke lånade jag härifrån. Laxen. Jag började med broccoligratängen då den inte fick plats i min ugn samtidigt som laxen (och de ändå ska tillagas på olika temperatur)
Lax. skulle nog kunna äta lax varje dag tror jag. Älskar lax, i alla dess former. Som tur är äter mina barn också lax så oftast när vi lagar fisk blir det just lax
Lägg laxen i en ugnsform. Häll gräddblandningen över laxen och gratinera i 200 grader, 15-20 min (tills laxen är genomkokt). Servera med ris och en god sallad 4 laxfiléer
Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakpapper. Bred blandningen över laxen och baka i ca 20 minuter tills laxen är klar. 1,2 kg laxfilé med skinn
Rätten har en tydlig smak av grädde och vitlök och laxens goda smak kommer verkligen fram. Tänk på att inte ha en för stor form, grädden skall täcka laxen till minst hälften
Det är alltid bra med nya idéer på hur man kan variera vanlig torsk tycker jag. Det här är ett väldigt enkelt recept på torsk med spödbakat täcke med mandelspån
Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
snarare en något look-alike wannabie med lax. 4st 100g Laxbitar4msk Flytande smörHavssalt och vitpeppar från kvarnDill och citronsås. Pensla laxen med lite smält smör, krydda med lite salt & peppar, ställ in mitt i ugnen på ca 150g i ca 15min till fisken blir klar och fast i köttet. 100g Lax
Smörj en ugnsfast form och lägg i laxfileérna i mitten. Hade det här nu varit en finare middag hade jag saltbakad laxfileérna i ugn, kryddat med rosepeppar och serverat sås & duchesspotatis vid sidan om
Gör helst laxpuddingen dagen innan den ska ätas om du har möjlighet. Smörj en mellanstor ugnsform med smör och varva sedan potatis, lök, dill, lax och lite äggstanning i 4 lager. 600 g gravad eller kallrökt lax i skivor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.