Annars blir rätten kanon god ändå, majonnäsen som smälter ihop med dillen över laxen -tok gott. lägg ett bakplåtspapper på en plåt och placera fisken med skinnsidan mot pappret
Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper och krydda med citronpeppar. Låt kräftstjärtarna rinna av väl och blanda med créme fraiche, majonnäs, dill och gräslök
Smörj en ugnsform med lite olja , lägg i laxen och slå blandningen över. Blanda ihop grädde / creme fraiche/ dill / chilisås / rom / finhackad rödlök, krydda efter smak med salt och rosépeppar, låt gärna stå och dra till sig en bra stund
Skär laxen i kuber och fördela över spenaten. Koka potatisen mjuk och blanda med mjölk och äggulor. Tillsätt hälften av osten, smaka av med salt och peppar
Krydda med salt och citronpeppar. Blanda crème fraichen med matgrädden och purjon. Om man inte blandar purjon med crème fraichen så blir den rosafärgad men är dock ätbar
En fiskgratäng får ni idag, en medlax, krämig citronsås och mos smaksatt med dill och citron. Helt och hållet är receptet från fruns egna hjärna, litte sånt och litte sånt ihop med det mest perfekta gratängmoset som någonsin sett dagens ljus - och voilà - en fiskgratäng var skapad
Här kommer receptet på en lättlagad maträtt medlax. Jag använde en hel laxfilé och skar den sedan i bitar vid servering, men du kan lika väl köpa lax i portionsbitar
Tryck ut brödmassan i en form med löstagbara kanter. Kör den rökta laxen i matberedaren. Smält gelantinbladen och blanda i tillsammans med övriga ingredienser
Blanda creme fraiche, fetaost, salt och peppar till en smet och bred över laxen. Snabb och enkel lax får man genom att stoppa den i ugnen med ett täcke av creme fraiche
Vill man göra den enklare och snabbare så fungerar det med pulvermos och färdigskalade räkor också - det blir också gott - men det går inte att jämföra med den andra varianten
Krydda laxbitarnamed citronpeppar. Lax är både gott & nyttigt och den här fiskgratängen är verkligen lätt att göra och en kul omväxling istället för att bara steka upp fisken och äta potatis bredvid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.