Lägg upptinade lax i en påse och häll i citronsaft, oliv olja där salt och peppar. Låt ligga i ca 2 timmar.
Smöra ungsform. Sätt på ugnen på 225 grader. Innetemp 52-55 grader.
färskost att reda med. Ta från värmen och blanda med strimlad tomat, lägg åt sidan. Häll i grädden och red med färskost till en lagom tjock sås, krydda och smaka av med citron
Jag sökte middagsinspiration genom att titta på olika receptlappar som fanns på Ica Kvantum (finns också på nätet) och fastnade för laxmedbladspenat och pasta som lät spännande och gott
Strimla laxen och skölj spenaten. Som om inte det egentligen räckte så har jag en inbokad vistelse med en gammal kompis, även hon en något trött småbarnsmamma som behöver komma bort en natt
I fiskdisken på lokala ICA fanns egentligen inget som väckte några idéer hos mig, och jag var ärligt talat inte så entusiastisk över att släpa hem en bit laxfilé
PASTAGRATÄNG MEDLAX OCH BLADSPENAT. Så gott och även lättlagat och till mina barn som inte uppskattar såsiga gratänger så la jag bara av varsin laxfilé och likaså med pastan som kokas för egen del
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.