11 dl
blandade hackade örter, t ex dill, persilja, gräslök, kryddkrasse, basilika, oregano
12 st
pressade vitlöksklyftor
11 tsk
honung
11 krm
worchestiresås
11 krm
HP-sås
14 bitar
färsk laxfilé (à 180 g) 8 st knipplök 12 st späda morötter 4 st små palsternackor 8 st rädisor 16 st små färskpotatisar, halvkokta 1 knippa dill, hackad 1 msk pressad citron salt peppar från kvarn smör olja 4 bitar aluminiumfolie à ca 40 cm
1 Kall
örtsås till lax2 dl majonnäs 2 dl crème fraîche 1 dl blandade hackade örter, t ex dill, persilja, gräslök, kryddkrasse, basilika, oregano 2 st pressade vitlöksklyftor 1 tsk honung salt peppar från kvarn 1 krm worchestiresås 1 krm HP-såsSätt ugnen på 200 grader eller tänd grillen. Koka potatisen halvmjuka i lättsaltat vatten. Ansa och skölj grönsakerna. Dela eventuellt palsternackorna. Smöra folien (som ska vikas ihop till ett paket).
Hetta upp en stekpanna med en lite olja i botten. Salta och peppra laxbitarna och stek dem hastigt i den varma panna så att de får lite färg.
Lägg laxen på folien och fördela grönsakerna och potatisen över och omkring. Salta och peppra och strö över rikligt med dill. Pressa över citronsaft och klicka på lite smör. Vik ihop folien till täta paket. Lägg paketen på grillen eller i en varm panna med lite olja som ställs in i 200 grader varm ugn. Ös paketen med lite av den varma oljan så blåser de upp sig. Det tar cirka 20 min. Blanda samman alla ingredienser till örtsåsen och smaka av. Lägg upp laxpaketen på tallrikar och ät direkt ur folien med kall örtsås till.
Smaka av med salt och peppar och hackad dill. Toppa med räkor. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll såsen över och, peta med en gaffel så att såsen rinner ner överallt
IngredienserPortioner. 4 600 g små färskpotatisar 1 rödlök 1 röd chili 8 rädisor 1 knippe grön sparris 100 g smör eller margarin 1 dl skurna, blandade örter t ex persilja, gräslök, oregano, rosmarin 1 citronflingsalt peppar 4 ark grillfolie 600 g torskfilé Lägg tilliinköpslistan Trött på att irra runt ibutiken. Kupongen är laddad Kryddkvarnar 10 % rabatt Santa Maria 60-140 g Mer info Ladda kupong
Idagfick det bli smaken av pepparstekt lax smaksatt medcitron. Därefter la jag skivadechampinjoneri samma panna med en klick smör så smakerna fick hänga med och blomma ut
Servera med kokt ris Enkel fiskgryta. Denna fantastiskamiddagsräddarei vardagen. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, fisk räknar jag som snabbmat
750 g Laxsida. 1 1 msk Citronsaft. 1 0,75 tsk Spiskummin. 1 0,75 msk Olivolja. 1 0,50 tsk Rivetcitronskal ( inte det vita för då blir det beskt ). 1 0,75 dl Finhackaddill. 1 0,75 dl Finhackad gräslök. 1 5 st Citronskivor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.