Låttonfisken rinna av och fördela fisken över riset. En enkel fiskgratäng med mycket smak. 2 fiskbuljongtärningar. 2 burkar tonfisk i vatten 185/140 g. Låt riset dra 5 minuter. 2 fiskbuljongtärningar 3 dl långkornigt ris. 2 burkar tonfisk i vatten 185/140 g 1 knippe dill
Rör ihop ingredienserna till såsen och servera till fisken med kokt potatis. Gnid in laxens köttsida med blandningen och låt den vila i kylen i 1 timme, tills salt och socker lösts upp
4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.