När jag bjöd Karin på födelsedagsmiddag för några helger sen lagade jag laxmed citronsås. Servera med såsen och en god sallad och/eller smörstekt spenat
Först marinerar man kycklingen i marinad med öl eller vitt vin och med valfria färska kryddor. Häll ölen eller vinet i en påse, smula sönder kryddorna och salta och peppra i påsen
olja (oliv eller raps). Blanda alla ingredienser (förutom buljongen) till marinaden, låt gärna kycklingen marinera över natten annars så låt den stå minst tio minuter
Låt den svalna eller kallna. 1, kallskuret, stekt kött ellerkyckling. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött ellerkycklingPotatiskaka – gör så här. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.