Doppa kycklingbitarna i äggsmeten och rulla dem i panko, och lägg dem på ett smörpapper. Skär kycklingen i 2–3 cm stora bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingbitarna runt om på medelvärme i ca 5 minuter. 2 st kycklingfiléer
4 kycklingklubbor. 2 tsk chili- eller paprikapulver. 4 kycklingklubbor 2-3 msk dijonsenap (justera mängd efter smak, jag har i 3 stora msk) 6 gula lökar 4 klyftor vitlök 2 citroner 2 msk äppelcidervinäger 2 lagerblad 2 tsk chili- eller paprikapulver 2 buljontärningar (gärna hönsbuljong men grönsaksbuljong funkar också) salt, peppar ca 2 dl vatten olja till stekning ev färsk chili och gröna oliver
Kycklingkebab. Skär kycklingen, paprikorna och löken i strimlor. 600 g kycklingfilé. 13 msk olja (olivolja eller neutral olja funkar). 11-2 tsk citronsaft (eller 1 krm citronsyra). 1600 g kycklingfilé 3 paprikor (mixa gärna olika färger) 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 2 lime 2 msk shawarmakrydda 3 msk olja (olivolja eller neutral olja funkar) salt peppar. 1Toum2 äggvitor 2 vitlöksklyftor (för skarp vitlökssmak tar du 2-3 klyftor, för mildare smak tar du 1-2) 2-3 dl rapsolja 0,5 tsk salt 1-2 tsk citronsaft (eller 1 krm citronsyra). Använd en stavmixer eller elvisp och mixa tills det bildas vitt skum i skålen av äggvitan, det tar ca 2-3 min
Skala och hacka eller råriv en lök fint. Ta upp biffar och lägg på fat eller tallrik. Låt eftersteka ca 5 minuter under lock eller folie eller i ugnen på 175 grader så att biffarna blir genomstekta. 500 g nötfärs eller blandfärs. 0,5 gul lök - råriven eller finhackad
Lägg i en ugnsform eller stor stekpanna och blanda med olja och salt. om du vill smaksätta din crème fraiche så blandar du i lite pressad vitlök samt lime- eller citronsaft
Dela kycklingen i bitar om den inte redan är styckad i delar. Lägg kycklingen i en stor skål och tillsätt rapsolja, ketjap manis, salt, peppar, rosmarin, timjan och salvia samt citronsaft
Här kommer mitt recept på den helstektakycklingen á Jamie Oliver som jag lovade er. Den är verkligen hur god som helst och det bästa av allt är att den inte blir torr eftersom man stoppar in ett smaksatt smör under bröstskinnet och på låren som öser kycklingen under tillagningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.