Lägg över i en ugnssäker form eller använd stekpannan om den är ugnssäker. Kyckling. Stek kycklingen på hög värme i lite olja runtom till den fått lite färg
Servera det koktahönset tillsammans med dill- eller currysås till kokt ris av valfritt slag. Mmm… kalops, pepparrotkött och kokthöns, alla njutbara klassiker som kräver lång tillagningstid
Servera med ris eller potatis. Jag lagade en snabbvariant av dillkött gjord med kycklingfilé istället. Sila av buljongen, spara kokvattnet och kycklingen
Servera med ris eller pasta, sallad ellerkokta grönsaker. Jag hade rätt så mycket av koktkyckling över från gårdagens matlagning som jag tänkte jag kunde använda till dagens middag
Koka hönan med löken,moroten,buljongtärningarna samt vitpeppar ca2 timmar för höna, kyckling ca 50 minuter och glöm inte att skumma av efter några minuter. 1 höna alt 1 kyckling. 1-2 hönsbuljongtärningar. 1 höna alt 1 kyckling 1 gul lök 1 morot 1-2 hönsbuljongtärningar Salt 5 vitpepparkorn Till såsen 3 dl grädde 1 tsk socker Vetemjöl till redning ½ dl curry Smör 7 dl buljong (från koket, här får man ta så det blir efter eget tycke)
Koka hönan med löken,moroten,buljongtärningarna samt vitpeppar ca2 timmar för höna, kyckling ca 50 minuter och glöm inte att skumma av efter några minuter. 1 höna alt 1 kyckling. 1-2 hönsbuljongtärningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.