37 grader
Smält jästen med lite av sockret i en bakbunke. Häll i degvätskan, mjöl och resten av sockret och arbeta degen smidig i maskin 5 minuter Låt jäsa under bakduk i 30 minuter Arbeta degen på bakbord och dela den i 50 delar Rulla varje del till en liten boll. Lägg på bakplåt och platta till den något. Jäs i 30 minuter Pensla med ägg och strössla över sesamfrön. Grädda på 200 grader i
När jag bjöd Karin på födelsedagsmiddag för några helger sen lagade jag laxmed citronsås. Servera med såsen och en god sallad och/eller smörstekt spenat
Först marinerar man kycklingen i marinad med öl eller vitt vin och med valfria färska kryddor. Perfekt när man är många eftersom man får plats med två kycklinghållare på grillen
olja (oliv eller raps). Blanda alla ingredienser (förutom buljongen) till marinaden, låt gärna kycklingen marinera över natten annars så låt den stå minst tio minuter
Låt den svalna eller kallna. 1, kallskuret, stekt kött ellerkyckling. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött ellerkycklingPotatiskaka – gör så här. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.