Grillade grönsaker med kyckling eller lax och sesamdressing
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
4 st
kycklingbröst eller 4 bitar lax
3 msk
Milda Kockens val
1 st
zucchini - skuren i skivor ca 1 cm tjocka
1 st
aubergine - skuren i skivor ca 1 cm tjocka
2 st
avokado - skurna i tärningar
2 st
rödlökar - skurna i tjocka ringar (ca 1 cm)
6 st
salladslökar - tvättade och delade på mitten
1 st
svartkålshuvud - riv den mjuka delen från stjälkarna och tvätta
4 port
Organic Edamame & Mung Bean Fettuccine - koka enlig paket
1/2 granatäpple
- bara kärnorna
1 kruka
basilika - plocka bladen
1 kruka
mynta - plocka bladen
1 st
Fond du Chef grönsak
1 dl
vatten
3 msk
Kikoman Soja Low salt
1 msk
sesamolja
1 klyfta
vitlök
saften av en lime
2 msk
seasamfrön - rostade
1 msk
Tabasco jalapeno
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader. Värm upp en grillpanna eller stekpanna med Kockens val och grilla kycklingen/laxen på båda sidor och stek klar i ugnen.
Medan kycklingen/laxen blir klara i ugnen, pensla grönsakerna utom avokadon med Milda Kockens Val och salta och peppra. Värm sedan upp en grillpanna (om ni inte har det går det lika bra att steka eller ugns rosta grönsakerna).
Grilla grönsakern i ugn ca 10 minuter och låt svalna. Skär dem sedan i oregelbundna bitar/trekanter.
När kycklingens innertemperatur är 72 grader, är kycklingen klar, skär den i 2*2 cm bitar. Om du använder lax, låt den vara till sist.
Blada sedan allt i en stor bunke med dressingen. Bryt ner laxen över grönsakerna och blanda försiktig så du inte mosar laxen. Spara lite örtblad till garnering på toppen. Servera i ett fat eller i skålar, garnera med örterna.
Dressing: Stoppa alla ingredienser utom limesaft och sesamfrön i en kastrull och koka upp under omrörning. Dra sedan av den från värmen och tillsätt limesaften och sesamfrön.
Servera kycklingenmed de wokade grönsakerna, matvete och örtkeson. Har du möjlighet, woka grönsakerna på grillen, annars fungerar det lika bra på spisen
Ikväll grillade jag en hel kyckling. Citronerna var när kycklingen var klar, alldelses mosig o saften bara rann ur bitarna över kycklingen o grönsakerna
När du vänder på laxen kan du lägga på grönsakerna på grillen, de behöver grillas i ca. Servera med valfri sås, jag föredrar chilibearnaise, men det är ju valfritt
Grilla grönsakerna i omgångar i en grillpanna (eller i vanlig stekpanna) så de får fin färg. Dessutom är det väldigt enkelt och sköter sig mer eller mindre själv (för att inte tala om hur billigt det är…)
Servera laxen tillsamans med de ugnsrostade grönsakerna, basilikasåsen och sallad. varmrökt laxoch ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan
uteslut matyoghurten eller ersätt den med Sour Supreme (innehåller soja). Rör ihop olja, citronskal, salt och svartpeppar, vänd ner det medkycklingbenenochgrönsakerna
4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.