Grillade grönsaker med kyckling eller lax och sesamdressing
Milda.se
Milda.se

Grillade grönsaker med kyckling eller lax och sesamdressing

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st kycklingbröst eller 4 bitar lax
  • 3 msk Milda Kockens val
  • 1 st zucchini - skuren i skivor ca 1 cm tjocka
  • 1 st aubergine - skuren i skivor ca 1 cm tjocka
  • 2 st avokado - skurna i tärningar
  • 2 st rödlökar - skurna i tjocka ringar (ca 1 cm)
  • 6 st salladslökar - tvättade och delade på mitten
  • 1 st svartkålshuvud - riv den mjuka delen från stjälkarna och tvätta
  • 4 port Organic Edamame & Mung Bean Fettuccine - koka enlig paket
  • 1/2 granatäpple - bara kärnorna
  • 1 kruka basilika - plocka bladen
  • 1 kruka mynta - plocka bladen
  • 1 st Fond du Chef grönsak
  • 1 dl vatten
  • 3 msk Kikoman Soja Low salt
  • 1 msk sesamolja
  • 1 klyfta vitlök
  • saften av en lime
  • 2 msk seasamfrön - rostade
  • 1 msk Tabasco jalapeno

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175 grader. Värm upp en grillpanna eller stekpanna med Kockens val och grilla kycklingen/laxen på båda sidor och stek klar i ugnen.

    Medan kycklingen/laxen blir klara i ugnen, pensla grönsakerna utom avokadon med Milda Kockens Val och salta och peppra. Värm sedan upp en grillpanna (om ni inte har det går det lika bra att steka eller ugns rosta grönsakerna).

    Grilla grönsakern i ugn ca 10 minuter och låt svalna. Skär dem sedan i oregelbundna bitar/trekanter.

    När kycklingens innertemperatur är 72 grader, är kycklingen klar, skär den i 2*2 cm bitar. Om du använder lax, låt den vara till sist.

    Blada sedan allt i en stor bunke med dressingen. Bryt ner laxen över grönsakerna och blanda försiktig så du inte mosar laxen. Spara lite örtblad till garnering på toppen. Servera i ett fat eller i skålar, garnera med örterna.

    Dressing: Stoppa alla ingredienser utom limesaft och sesamfrön i en kastrull och koka upp under omrörning. Dra sedan av den från värmen och tillsätt limesaften och sesamfrön.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.