Här kommer en snabblagad och fruktansvärt mumsig lasagne som med fördel serveras inte alltför varm. Varva lasagneplattor, keso, tomatröra, löken, solrosfrön och ost
Dagens lasagne blev en rejäl på tre varv majsplattor med en hel förpackning Oatly iMat förvandlad till bechamelsås med lite majsstärkelse ( OBS, iMat är inte naturligt glutenfritt, välj annan växtbaserat grädde om ni är osäker på att klara den ), grilladpaprika, zucchini, champinjoner, röda linser som kokat sig krämiga i en god buljong
Servera med lax, hyvlad parmesan, pinjenötter och en klick sås. Pensla sparrisen försiktigt med olja och stek den runtom i grillpanna några minuter på hög värme
I lördags åt vi skink-inlindad lax med tagliatelle och spenat. Det var en riktigt het sommardag och lusten att laga mat var nästan obefintlig så vi gjorde en snabblagad, men ändå riktigt god helgmat
(står ju oftast på paketet att man ska koka, men funkar ju precis lika bra att göra såhär som med cous cous, men det måste dra längre, ibland bortåt en halvtimme med vissa sorter)smula fetaost i en fin skål, hacka paprika i mindre bitar, finhacka lök och persilja, blanda i oliver
Börja med den vita såsen och avsluta medlasagneplattormed lite vit sås ovanpå. Ta fram en ugnssäker form och varva den vita såsen, lasagneplattorna, spenat, smulad fetaostoch tomatsås
Skär zucchini ochpaprika i större bitar. Mosa fetaostoch blanda med kvarg. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja, salta och peppra
Lasagne gå att variera i det oändliga och här kommer en smarrig vegetarisk sådan. Hacka vitlök och lök fint, lägg det i en gryta och fräs med en klick smör
Smöra de två återstående skivorna bröd och lägg dessa på smörgåsarna med smöret uppåt. Vända på brödskivorna så att den smörade sidan är nedåt och fördela avokado, fetaostoch rödlök på brödskivorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.