lax4 port laxfilé utan skinn (à 150 g) olivolja salt peppar. 1Grön sparris400 g grön sparris. lax4 port laxfilé utan skinn (à 150 g) olivolja salt peppar
I lördags åt vi skink-inlindad laxmed tagliatelle och spenat. Laxfilé. Det var en riktigt het sommardag och lusten att laga mat var nästan obefintlig så vi gjorde en snabblagad, men ändå riktigt god helgmat
Servera laxenmedsparris, kokt potatis, västerbottensås och citronklyftor. Skala den nedersta delen av sparrisenoch koka upp lite lättsaltat vatten i en vid kastrull eller stekpanna
Lägg laxochsparris på salladsbädden och strö över solrosfrön och dutta ut lite crème. Skär sparrisen i bitar och koka ett par minuter i lättsaltat vatten
Toppa sedan medsparrisen. Börja med att koka äggen till de är så kokta som du önskar. Denna gång bjuder jag på en sallad gjord på kallröktlax, kokta ägg och smörstekt sparris
Lägg på potatis, grilladlax, sparris, ringla över dressingen och strö över riven parmesan. Bryt av den nedre delen av sparrisenoch stek hastigt i lite smör
Servera medgrillade grönsaker och aioli. Dagen efter föreläsningen med Annika la jag om min kost och tog bort det mesta av de kolhydratstinna måltider jag ätit tidigare, bestående av stor mängd pasta och mackor
Ikväll blir det lax sous vide med perfekt kokt sparrisoch egen hollandaise. In, marinera laxen, röja i köket, städa ur kylen, plocka ihop sopor, starta sous viden, hugga sparris, rensa i uterummet, glömma att ta fram äggen, plocka ärtskotten, inventera vinförrådet och blogga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.