Ett enkelt stekpannebröd som jag använde till både mellis och en middag. Det är godast om man äter det nygjort men går även att värma upp en snabbisi brödrosten
Hoppas att ni hade en trevligmidsommaraftoni går trots kyla och regnrusk. Vi tog en tur ihusbilen ner till Vadstena och käkade en smarrigpicknicklunch som bestod av dessa läckra frallor, fyllda med morotslax samt en enkel potatissallad smaksatt med dippmix (se recept här och här)
Det är ju så gott med nybakat bröd, men många tycker det tar för lång tid. Med mjölk i degen blir de fluffiga och mjuka men vatten eller annan degvätska som juice eller rester av en soppa funkar lika bra och ger ett bra resultat och kanske annorlunda och spännande smak
Ola tyckte jag hade bakat ett snyggt bröd idag. Jag kan nästan hålla med (men blygsamhet och en tendens tillöverdrivensjälvkritik gör att jag inte helt håller med min man), för jag gillar den blå formen jag köpt på Åhléns
Ett otroligtsaftigt bröd med finrivna morötter och havregryn i degen. Receptet hittade jag på tidningen Hembakats hemsida, men jag bytte vetemjölet tillrågsikt
Vaknade tidigt som vanligt, känner mig så nöjd när klockan är halv sju och det är en ny dag, iperioder behöver man inte så mycket sömn och ibland är det tvärtom
Receptet på dessa lättbakade, goda grahamslimpor kommer från 'Vår kokbok'. I degen ingår det mjölk, men eftersom vi hade slut på mjölk så bytte jag ut den mot vatten och mjölkpulver istället
IngredienserPortioner. 2 bröd Dag 1, kväll 100 g (1 dl) vetesurdegsgrund (100 g = 1 dl) 150 g ljummet vatten (150 g = 1 1/2 dl) 150 g ekologiskt vetemjöl special (150 g = 2 1/2 dl) Dag 2, morgon surdeg från gårdagen 500 g vatten (500 g = 5 dl) 10 g jäst 800 g ekologiskt vetemjöl special (800 g = 13 dl) 1 msk salt (1 msk = 20 g) neutral olja t ex rapsolja Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10. - Rabatt Axa 250-1500 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.