Angelins

Angelins

  • 42 Recept
Lammgryta med kantareller

Lammgryta med kantareller

600 g lammkött. 11 tsk salt. 11 krm svartpeppar. 11 st gul lök. 1300 g kantareller. 13 dl köttbuljong. 11. 5 st morötter
Örtkryddad lammstek

Örtkryddad lammstek

Sätt ugnen på 150°C. Gör små hål i steken med en vass kniv. Stick in några skalade och delade vitlöksklyftor i steken tillsammans med små bitar av citronskal
Lammstek

Lammstek

Hos oss serveras alltid lammstek på påskdagen. Självklart tillsammans med en krämig potatisgratäng. 4 portioner
Fläskfilé provencale

Fläskfilé provencale

600-800 g fläskfilé (1 stor eller 2 mindre) 10-12 champinjoner (stora) 3 klyftor vitlök 0,5 kruka persilja 4 dl vispgrädde 0,5 tsk kinesisk soja 1,5-2 msk dijonsenap smör, till stekning
Risotto med korv och grönsaker

Risotto med korv och grönsaker

Risotto med korv och grönsaker. 6 port. 1 stor gul lök, finhackad. smör. 4 dl långkornigt ris. 1 msk curry. 8 dl hönsbuljong
Risotto med svamp och bacon

Risotto med svamp och bacon

Ingredienser 1,25 dl vitt vin 5 dl vatten 1 st paprika 200 gram champinjoner , färska 1 tärning(ar) buljong 1 paket bacon 3 dl avorioris 1 st gul lök(ar) , eller 2 små 1 paket bacon 1 odefinierad olivolja 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar 1 odefinierad cayennepeppar Köp receptet
En 70-talsklassiker

En 70-talsklassiker

Festlåda á la Kurt, gott folk. Har ni provat det. Det var min pappas bästa bjudrätt, han lagade alltid den vid festliga tillfällen
Fläskfilé med ädelost- och parmesanstäcke

Fläskfilé med ädelost- och parmesanstäcke

En uppskattad rätt som jag t. ex bjudit på till nyår då den är lätt att göra till många om man vill. ) när rätten börjar få det typiska "ugnsmönstret" som på bilden så är det klart
Fläskfilé & bacon gratäng

Fläskfilé & bacon gratäng

Sätt ugnen på 150grader. Skär fläskfilén i bitar. Stek till fin färg,. Skär bacon i mindre bitar och stek på hög värme fort
Fläskfilé wellington

Fläskfilé wellington

Ingredienser Portioner. 4 600 g fläskfilé 1 msk smör 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar Fyllning 1/2 gul lök 1 vitlöksklyfta 100 g färska burkchampinjoner 1 msk olja 1/2 dl grädde 2 msk bakad leverpastej salt och peppar 3 smördegsplattor eller kyld, färdigkavlad smördeg (3 plattor motsvarar 275 g färdigkavlad smördeg) ägg till pensling Lägg till i inköpslistan
Crème brûlée

Crème brûlée

Om det blir över en massa äggulor när du bakar kan du göra en härlig crème brûlée, en ljuvlig kräm som gräddas i vattenbad i ugnen