LAMM

LAMM

  • 8 Recept
Lammstek, grundrecept

Lammstek, grundrecept

Lammstek. Sätt in lammsteken i ugnen från 1 till 2 timmar beroende på storlek. Låt alltid lammsteken vila minst 20 minuter, gärna inslagen i folie, innan du skär upp den. Baka i ca 35-40 minuter tills potatisen är mjuk och översta lagret lätt brynt 1,3 kg lammstek utan ben (cirka 1,8 kg med ben). Lammstek1,3 kg lammstek utan ben (cirka 1,8 kg med ben) 4 msk olivolja Salt svartpeppar, nymalen 4-5 vitlöksklyftor (kan uteslutas) Några kvistar timjan eller rosmarin
Lammstek med rosmarinhonung

Lammstek med rosmarinhonung

Putsa bort de hårda hinnorna på lammsteken. Salta och peppra lammsteken, droppa lite olja i den heta långpannan och lägg steken på
Baconlindade lammfärsbiffar

Baconlindade lammfärsbiffar

600 g lammfärs. 600 g lammfärs 0,5 tsk kryddpeppar 1 klyfta vitlök, pressad 1 tsk senapskorn, stötta 1 liten gul lök, riven 1 förp bacon salt och svartpeppar rivet citronskal och hackad persilja till garnering Ugn
Lammstek med rödvinssås

Lammstek med rödvinssås

Lammstek. 3 kg lammstek med ben. Lammstek3 kg lammstek med ben 1 klyftad och skalad hel vitlök + 2 vitlöksklyftor 1 kvist timjan 1 kvist rosmarin En näve grovt havssalt 200 g smör 10 lagerblad nymald svartpeppar 1,5 kg fasta stora potatisar, skalade En näve finhackad persilja havssalt nymald svartpeppar 200–300 g vatten (2–3 dl)
Kryddig lammgryta

Kryddig lammgryta

800 g lammrygg. 800 g lammrygg 8-10 smålökar 1 förp hela tomater 1 paprika, grön, strimlad 1 tsk kyndel 1 tsk timjan 2 klyftor vitlök, pressade 1-2 dl crème fraiche salt och svartpeppar smör