Börja med att bena ut lammkotletterna. Lammkoteletter. 600 g lammkotletter med ben. Lammkotletter600 g lammkotletter med ben salt peppar 1 kvist timjan 1 kvist rosmarin 2 klyftor vitlök smör, till stekning
Lammstek. Sätt in lammsteken i ugnen från 1 till 2 timmar beroende på storlek. Låt alltid lammsteken vila minst 20 minuter, gärna inslagen i folie, innan du skär upp den. Baka i ca 35-40 minuter tills potatisen är mjuk och översta lagret lätt brynt 1,3 kg lammstek utan ben (cirka 1,8 kg med ben). Lammstek1,3 kg lammstek utan ben (cirka 1,8 kg med ben) 4 msk olivolja Salt svartpeppar, nymalen 4-5 vitlöksklyftor (kan uteslutas) Några kvistar timjan eller rosmarin
600 g lammfärs. 600 g lammfärs 0,5 tsk kryddpeppar 1 klyfta vitlök, pressad 1 tsk senapskorn, stötta 1 liten gul lök, riven 1 förp bacon salt och svartpeppar rivet citronskal och hackad persilja till garnering Ugn
Lammstek. 3 kg lammstek med ben. Lammstek3 kg lammstek med ben 1 klyftad och skalad hel vitlök + 2 vitlöksklyftor 1 kvist timjan 1 kvist rosmarin En näve grovt havssalt 200 g smör 10 lagerblad nymald svartpeppar 1,5 kg fasta stora potatisar, skalade En näve finhackad persilja havssalt nymald svartpeppar 200–300 g vatten (2–3 dl)