Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut kolan. När den svalnat klipper eller skär du kolan i bitar. 3 msk vaniljsocker eller kakao (beroende på om man vill ha mörk eller ljus kola)
Idag så har jag kokat choklad kola. Det betyder att du kyler ner nån tsk av den kokande kolan i ett glas med kallt vatten, och du kan forma till en kula
Godaste kolan. Jag har gjort första omgången kola den här julen (fler lär det bli). Inte vilken kola som helst utan en riktigt god och mjukseg kola med smak av lakrits och salmiak
Tag av ifrån kastrullen och rör ner mjölkchoklad tills allt smält och det blir en jämn kola. Låt svalna och kallna i kyl någon timme innan kolan skärs upp i lagom stora bitar
Blir kolan hård men tuggbar när du testar smeten så är de klart. Häll över smeten direkt i formen (skrapa INTE av kanterna, då kan även kolan kristaliseras och bli smulig)
Tårtan är i alla fall laktosfri… Hur som helst, här kommer receptet. -1 liter röd laktosfri mjölk. – 1 d hårt vispad laktosfri grädde. – 3 dl hårt vispad laktosfri grädde (den blir lösare när du blandar med lemoncurd). 1 liter röd laktosfri mjölk. 1 d hårt vispad laktosfri grädde. 3 dl hårt vispad laktosfri grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.