Jag gjorde mandelmjölk igår och fick därmed en del överbliven mixad mandel så för att ta till vara på det bestämde jag mig för att göra en smulpaj och inspirerad av lördagens fika på Koloni fick det bli en gluten och laktosfri variant
Det här är en av mina bättre sockerkakor gott folk. Den är supersaftig och supergod, och ingen av alla dem som smakat den har kunnat ana att den är glutenfri
Idag var det dags att ta fram min äldsta kokbok. Den som jag fick av min mamma en gång i tiden. Det är en lite köksalmanacka från 1989 och jag hade flyttat hemifrån året innan
Den här kakan har kommit till med inspiration från Theresia Erneborgs senaste bok "Sött från förr" som jag berättade om igår (glöm inte att anmäla dig till utlottningen av boken förresten)
Jag använde laktosfritt smör, men det går precis lika bra att använda mjölkfritt margarin. Jag har - som jag tidigare sagt - svårt att motstå olika kryddblandningar, oljor, inläggningar och andra godsaker som frestar i saluhallar och delikatessbutiker
Idag tog jag en liten tur ut i skogen och plockade blåbär inför kvällens middag. Jag hade med min 2-åring, så tiden var knapp (han tröttnar rätt fort), men det var så fullt med bär att det gick väldigt snabbt att plocka den mängd blåbär jag behövde
Den här superläckra och lättgjorda moccapannacottan avnjöt vi i nyårshelgen. Ni skulle egentligen ha fått receptet redan förra helgen, men då var det ju mankemang med datorn, så ni får det nu i stället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.