Lökpaj med oliver och potatis
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • smör
  • 1 vetemjöl
  • 1 mjölk
  • 1 bakpulver
  • 1 gula lökar
  • 1 svarta oliver
  • 1 kokt potatis
  • 1 ägg
  • 1 lätt crème fraiche
  • 1 salt och pepparSätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna till pajdegen, kavla ut den och klä formen med pajskalet. Skiva och stek löken gyllenbrun. Skiva potatisen och hacka oliverna. Fördela hälften av löken i botten av formen och lägg sedan på den kokta skivade potatisen. Toppa med resten av den stekta löken och de svarta oliverna. Vispa ihop äggen, lätt crème fraîchen och mjölken med lite salt och peppar och slå i blandningen i pajformen. Hjälp vätskan att komma ner ordentligt genom att med en sked göra några små "hål" i fyllningen så att inte stanningen lägger sig på ytan. Baka i ugnen i ca 45 minuter. Servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.