1 salt
och pepparSätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna till pajdegen, kavla ut den och klä formen med pajskalet. Skiva och stek löken gyllenbrun. Skiva potatisen och hacka oliverna. Fördela hälften av löken i botten av formen och lägg sedan på den kokta skivade potatisen. Toppa med resten av den stekta löken och de svarta oliverna. Vispa ihop äggen, lätt crème fraîchen och mjölken med lite salt och peppar och slå i blandningen i pajformen. Hjälp vätskan att komma ner ordentligt genom att med en sked göra några små "hål" i fyllningen så att inte stanningen lägger sig på ytan. Baka i ugnen i ca 45 minuter. Servera.
Lägg på oliveroch ansjovisfiléer. Kalamataoliver. Vispa ihop ägg, grädde, riven ost salt och peppar. Klä en pajform med pajdegen och förgrädda i ugn, 225 grader ca 10 minuter
De skalade tomaterna och oreganon tillsätts tillsammans medpotatis, salt och peppar. Till sist tillsätts oliverna, salladen smakas av och hälls upp på ett fat för att svalna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.