salt, peppar, persillade1. Skala och hacka löken. Smält smör i en stekpanna och låt löken mjukna i det på mediumvärme. Slta ett varv. När löken mjuknat och börjat bli genomskinlig är den klar.
12. Gnugga
potatisen ren och koka den i 5 minuter i saltat vatten. Skölj den i kallt vatten och tärna sedan upp till mindre bitar. Halvera anjovisen och spara spadet till stanningen. Riv Västerbottensosten.
13. Blanda
vetemjöl med bakpulver och salt. Ha i bitar av rumsvarmt smör, ättika och sedan lite vatten vartefter, och knåda ihop. Degen ska vara följsam och hålla ihop. Är den för kladdig, ha i mer mjöl, är den för torr, ha i mer vatten. Kavla ut degen och placera den över pajformen. Se till att lite av degen hänger över kanten på formen, den drar nämligen ihop sig när den förgräddas. Ställ pajskalet kallt i 15 minuter. Nagga sedan botten med en gaffel och förgrädda skalet i 10 minuter i 150°C.
14. Vispa
ihop ägg och grädde med spad från ansjovisen och kryddor. Beroende på hur djup formen är behövd det olika mycket grädde. Fördela ut potatistärningar, lök och ansjovis. Slå stanningen över så det är cirka en centimeter kvar till kanten. Strössla ut Västerbottensosten och grädda sedan i 200°C i 40-45 minuter. Täck med aluminiumfolie sista minutrarna och grädda klart om den börjar bli bränd på ytan.
Stek kantarellerna i smör och smaka av med salt och peppar. Nagga med en gaffel. Gör pajdegen genom att arbeta samman vetemjöl, salt och smör, tillsätt vatten och arbeta samman till en fast deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.