Eftersom jag gillar rätter som lagas i ugnen så fick det bli en i dag, kyckling fanns potatis fanns grädde fanns och kryddor fanns, hittade lite chips och så blev det en gratäng…
Garnera med citron och servera med potatis. Egentligen så vet jag inte varför detta skulle vara Grekisk mat, men kycklingoch citron, oliver och vitlök det känns Grekiskt
Den enkla såsen får en smakkick av citron som steks (eller grillas) ganska hårt innan den pressas över kycklingoch även den rostade potatisen om man så vill
Strimla kycklingfiléernaoch stek upp dem i en panna med olja, salt och peppar. Det går superfort att förbereda och det går att göra på så många olika sätt
Kycklingochpotatis. Skölj och klyfta potatisenoch dela blomkålen i buketter. Tillsätt olja, kycklingfond, timjan, salt och peppar och blanda om ordentligt
Fungerar bra att servera ihop med en pastasallad eller till någon form av potatis. Låt svalna och täck sedan kycklingen med plastfolie och ställ den kallt
Potatisen till blev riktigt god och smakrik. Potatis. Häll av vattnet och låt dem ånga av lite. Den här gången är det kycklingfilé som får tjäna som grund
Så idag blev det kyckling med ajvar och rostad potatis…. Som ni vet så gillar jag mat som lagas i ugnen och idag blev det både kött ochpotatis som hamnade där
Skär ner kycklingen i mindre bitar och lägg i en bunke. Salta och peppra, blanda runt. Slå upp allt i en ugnsfastform, placera tomaterna ovanpå kycklingen
Servera kycklingen med potatisoch mojo rojo. Tvätta och borsta potatisarna. Potatis. Blanda ihop vitlök, citron, salt och peppar i oljan och gnid in i kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.