paj

paj

Grekisk fetaostpaj

Grekisk fetaostpaj

  2 dl Mandelmjöl. 1  0,5 dl Kokosmjöl. 1  1 msk Fiberhusk. 1  50 g Smör. 1  1 Ägg. 1  0,5 dl Vatten. 1  1 krm Salt
Lökpaj med oliver och potatis

Lökpaj med oliver och potatis

Blanda alla ingredienserna till pajdegen, kavla ut den och klä formen med pajskalet. Vispa ihop äggen, lätt crème fraîchen och mjölken med lite salt och peppar och slå i blandningen i pajformen
Lökpaj

Lökpaj

Ingredienser Portioner. 6 Botten 3 dl vetemjöl 100 g smör eller margarin 2 vitlöksklyftor 1 tsk timjan (torkad) 1 msk tomatpuré 2 - 2 1/2 msk vatten Fyllning 2 stora gula lökar (à ca 100 g) 2 rödlökar (à ca 100 g) 2 msk olja 2 ägg 2 dl riven ost (med stark smak) 2 krm salt 1 krm peppar Lägg till i inköpslistan
Köttfärspaj med svamp

Köttfärspaj med svamp

Pajfyllning. Blanda ihop ingredienserna till degen och tryck ut den i en pajform. Fördela ut blandningen på pajbottnen
Krämig kantarellpaj

Krämig kantarellpaj

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Pajdeg 150 gram Mat & Bak smör 3,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 2 msk vatten Fyllning 400 gram kantareller 0,5 st purjolök(ar) 1 klyfta(or) vitlök 2 msk Mat & Bak smör 0,25 tsk salt 1 krm svartpeppar Äggstanning 3 st ägg 3 dl vispgrädde 1 dl crème fraiche 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 gram Västerbottensost Topping 50 gram Västerbottensost , riven 0,5 kruka(or) färsk persilja Köp receptet
Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Gör pajskalet så här. Förgrädda pajskalet i ugn tills den fått färg. Gör västerbottenpajen så här. Servera västerbottenpaj ljummen med en grön- eller tomatsallad
Enkel pajdeg till både sött och salt

Enkel pajdeg till både sött och salt

110 g smör, normalsaltat 200 g vetemjöl [3,3 dl] 10 g strösocker [0,75 msk] salt 10 g äppelcidervinäger [eller 2 tsk citronsaft] 16 g grädde, 40% [1 msk] 20 g vatten, iskallt [4 tsk]
Salami- och brieostpaj

Salami- och brieostpaj

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Äggstanning 0,5 tsk salt 4 st ägg 3 dl mjölk 1 krm svartpeppar Fyllning 80 gram salami 0,5 ask cocktailtomater 2 krm svartpeppar 0,5 tsk salt 150 gram brieost 250 gram bladspenat , tinad 0,5 st gul lök(ar) 1 msk smör 150 gram kalamataoliver Pajdeg 2 msk vatten , kallt 125 gram smör 3 dl vetemjöl Sallad 0,5 ask cocktailtomater 0 olja 0,5 st gurka 0,5 st isbergssallad 0 vinäger Köp receptet Näringsvärde Kcal
Tomatpaj med basilika

Tomatpaj med basilika

vetemjöl (90 g). rågmjöl (90 g). salt. smör. vatten. tomater. gula lökar. vitlöksklyftor. olivolja. lagrad ost, till exempel prästost eller parmesan, finriven