Blanda alla ingredienserna till pajdegen, kavla ut den och klä formen med pajskalet. Vispa ihop äggen, lätt crème fraîchen och mjölken med lite salt och peppar och slå i blandningen i pajformen
Tur då att dessa pajer är goda både varma, ljumma och kalla. Inspirationen kommer från Malin som har bloggen Malin’s Diner, som gjorde just kantarellpajer till en kräftskiva för ett tag sedan
Knåda ihop alla ingredienser till pajskalet till en deg. Lägg löken och kantarellerna i pajskalet. 1Pajskal2,5 dl bovetemjöl 2,5 dl teffmjöl 100 g smör, rumsvarmt 2 ägg 1,5 msk fiberhusk 3 msk kallt vatten 0,75 tsk salt. Häll det över kantarellerna och grädda pajen i 35 minuter
Ingredienser Portioner. 18 st 3 dl fin mjölmix som är naturligt fri från gluten 1/2 msk fiberhusk 100 g mjölkfritt margarin 2 msk kallt vatten 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk olja 400 g köttfärs salt och peppar 1 tsk torkad timjan 6 soltorkade tomater i olja 500 g krossade tomater 4 dl riven lagrad ost 18 aluminiumformar (små portionsformar) Till servering gula och röda små tomater oliver rödlök olivolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Fördela löken på pajskalet. Pajdeg. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 225°C, ca 10 minuter. Grädda pajen i mitten av ugnen, 15 -20 minuter, tills ytan fått fin färg
Fördela spenat, lök och tomater i pajskalet. Klä en pajform, ca 23 cm i diameter. Sätt ugnen på 200°. Hacka samman mjöl och smör, tillsätt mjölk och arbeta till en deg