Röd lök, gul lök och purjolök i kombination med ädelosten är en fin kombination. Den här pajen tycker jag ni ska prova, den är sagolik som namnet säger
En av årets nyheter var en riktigt god lökpaj, som jag givetvis knyckte med mig receptet på. Dagens inlägg bjuder på blandade foton från påskmiddagen samt receptet på lökpajen
Smaka av med salt och vitpeppar och låt blandningen svalna. Servera med en fräsch sommarsallad. Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° i cirka 10 minuter
Nagga botten med en gaffel. Var noga med att också nagga pajen runt om i vinkeln där botten går över till kant – här reser den sig ofta och drar ner pajen
På långfredag har vi traditionsenlig långfredagslunch på landet och jag har förberett två pajer som vi ska ha på påskbuffébordet - en av dem är den här med lök, västerbottensost och kummin
Arbeta ihop ingredienserna med händerna eller en matberedare till en blank. Tryck ut pajdegen i en låg form med löstagbar botten, 25 centimeter. Nagga med en gaffel och grädda i 250 grader cirka 5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.