Röd lök, gul lök och purjolök i kombination medädelosten är en fin kombination. Smula ner 150 gram ädelost (eller någon lagrad ost om du inte gillar ädelost). Smula ner 150 gram ädelost (eller någon lagrad ost om du inte gillar ädelost)
Vi hade en bit ädelost hemma som ge lökpajen en skjuts tillsammans med rosmarin i pajskalet. Smula ner osten i en bunke och vispa ihop med ägg och mjölk
Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Smaka av med salt och vitpeppar och låt blandningen svalna. Servera med en fräsch sommarsallad. Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° i cirka 10 minuter
Nagga botten med en gaffel. Var noga med att också nagga pajen runt om i vinkeln där botten går över till kant – här reser den sig ofta och drar ner pajen
6 1 liten sötpotatis (1 st motsvarar ca 200 g) rapsolja (till pensling) 1 krm salt 1 dl valnötter 1 msk flytande honung (+ extra till servering) 100 ädelost färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.