Lökpaj
Milda.se
Milda.se

Lökpaj

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1½ dl vetemjöl
  • 3/4 dl grahamsmjöl
  • 1½ krm salt
  • 100 g Milda Mat- och bakmargarin
  • 1½ msk kallt vatten
  • 2 medelstora gula lökar
  • 2 medelstora röda lökar
  • purjolök
  • 1½ msk Milda flytande margarin
  • 3/4 tsk timjan
  • 1 krm svartpeppar
  • malen
  • ½ dl rödvin
  • 2 msk kapris
  • 10 svarta oliver
  • 1½ dl riven vällagrad ost
  • t ex prästost

Beskrivning

    Hacka samman mjöl, salt och matfett till en grynig massa. Tillsätt vattnet lite i taget och arbeta ihop alltsammans till en smidig slät deg. Låt degen vila kallt ca 30 minuter.

    Kavla ut degen mellan plastfolieark eller tryck ut degen för hand i en osmord form som är ca 24 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel.

    Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 225°C, ca 10 minuter.

    Skala, dela och skiva löken. Ansa, snitta och skölj purjolöken och skiva den.

    Fräs all lök mjuk i matfett i en kastrull. Krydda med timjan och peppar. Tillsätt rödvin och låt den mesta av vätskan koka in. Blanda ner kapris.

    Fördela löken på pajskalet. Lägg på oliver. Strö över riven ost. Grädda pajen i mitten av ugnen, 15 -20 minuter, tills ytan fått fin färg.
Servera med en blandad sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.