Glad måndag. Det ryktas om att det är vår, rent av sommar, runt om i landet. Hoppas att vädergudarna här lite längre norrut snart får höra det ryktet för vi bjuds idag på den nätta temperaturen av fem grader och till det lite regn
Det känns som att hela bakbloggsvärlden på internet just nu svämmar över av mumsiga julrecept. I min värld handlar det fortfarande om att återvända från årets mest långdragna sjukstuga hemma, men veckorna går och snart är det första advent
Så underbart, vi har inga planer i kväll utan vi ska bara vara hemma. Efter gårdagens långdragna möte och minimalt med minuter hemma är detta precis vad jag längtat efter
Efter en långdragen kräftskiva med pajer, skaldjur och annat mumsigt är de flesta av oss knappast sugna på en stabbig chokladkaka (okej några av oss är det, men till och med ni måste erkänna att ni faktiskt skulle må bättre av en lite lättare efterrätt efter en större middag)
Chia for president. Vet att jag sagt det förut men det tål att sägas igen – Chiafrön är bland de nyttigaste du kan stoppa i dig oavsett det är till frukost eller som mellis
Tillagningen av soppan är inte alls svår men långdragen och har många moment som ska betas av. En längre tid har jag grunnat på att försöka laga någon klassisk vietnamesisk rätt, jag har en svaghet för asiatisk mat och prövar gärna nya recept när jag kan
Wow viken helg. Den har gått i 180 ganska exakt från tiden då klockan slog 5 i fredags. Tanken var att jag skulle lägga upp ett inlägg efter att jag kom hem från bikini fitness workshopen igår, men kroppen förmådde inte att resa sig upp ur soffan innan det var dags att åka på söndagsmiddag
"Mustig gryta" används verkligen ofta men vad finns det egentligen för uttryck som skulle kunna ersätta det och säga samma sak så att man förstår hur en sådan gryta smakar
1,2 kg tjocka revben, grishals på ben, fläskkarré eller fläsklägg. 1 tsk stött eller malen fänkål. 4 msk grovhackad färsk rosmarin eller någon tsk torkad rosmarin
En bit fläskkarré, eller grishals som vi sa förut här nere i Skåneland, skärs upp på två håll och fylls för att sedan rullas ihop till en köttig rulltårta, och vips så kallas den plötsligt porchetta istället
Allt från grishals (karré) till göttiga grönsaker och dessert. Eftersom vi själv är usla på att gå ut till grillen (skärpning på det) och tända på så är det tur att vi har vänner och familj som gärna gör det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.