Receptet är från Kanal 5 från Roy Fares nya program United States of Cakes. DoubleChocolate and Raspberry CakeMörk chokladcremeux 10 min 200g Mörk choklad 64%45g Strösocker (1/2 dl)60g Äggula (4st)175g Grädde (1 3/4 dl)150g Hallonpuré (1 1/2 dl)35g Cognac (2 msk) om man vill
Något som jag är svag för är nougat och hasselnöt, och båda smakerna passar fantastiskt bra ihop. Därför ville jag göra en härlig chokladtårta fylld med nougat och täckt med nöt-creme
Följer ni Ballerina på Facebook. Då kanske ni har sett att de nu har fått över 10. 000 följare. Detta ville de självklart fira med något bakverk av ballerinakakor, och det roliga var att jag fick uppdraget att baka till firandet
DoubleChocolateCake. If I would let him decide, there would be a cake with marzipan on top, he must, like me, to expand his horizon so I Googled around like and came across a chocolatecake that I just knew that I bake
I read a lot of American blogs and food magazines for inspiration and for quite a long time ago, probably six months ago, I stumbled on a cake from the blog Sweetapolita that I felt I just had to try and bake
Chocolate,. Cakes,. chocolate,. cake,. one bowl chocolate,. SSSSS+++++ Ingredienser chocolatecake, One Bowl ChocolateReceptet ger 4 runda bottnar på ca 18 cm eller 3 på 22-23 cm. En sats räcker till att frosta och fylla en liten tårta , ca 16-18 cm, eller till 20 cupcakes2 1/2 dl strösocker0,6 dl vatten4-5 äggvitor eller 1,3 dl ägvitor2 msk strösocker300 g rumsvarmt smör fördelat i små bitar4- 5 rejäla msk mörk kakao (själv använde jag min svarta kakao som jag hade köpt på nätet) eller150 g smält chokladBlanda 2,5 dl strösocker och vatten i en kastrull och koka tills det når ca 118 grader
Doublechocolate får också hoppa in i namnet då jag valt att toppa den med grovhackad choklad. Jag kallar denna brownie för brownie cake/browniekaka, då den är lite tjockare och mer "kakaktig" än den klasiska brownien
Denna super goda chokladtårta består av ett saftigt Devil's food cake chokladbotten, två lager med hallongrädde och chokladfyllning och en Dark chocolate fudge frosting
)Imorgon är tanken att jag tillslut ska träna lite på Angel Food Cake. Salty CaramelChocolateCakeBottnar270 g vetemjöl450 g strösocker135 g kakao9 g bikarbonat6 g bakpulver7 g salt90 g neutral olja265 g mjölk blandad med 20 g vit vinsvinäger285 g hett kaffe3 ägg2 tsk vaniljessensSätt ugnen på 180 grader (ej varmluft). Smöra och mjöla fyra formar som är ca 15 cm i diameter (samt en som är 20 cm i diameter för det blir smet över till antingen ytterligare en större tårtbotten eller ett gäng cupcakes)
Gillade ni min Very Cherry ChocolateCake, så är den här några strå vassare. Glad Måndag. Hoppas att ni alla haft en alderless underbar start på det nya året
Igår hade mellantjejen 14-årskalas. Det blev hemmagjorda pizzor i olika varianter. Till efterrätt ville hon ha denna tårta som jag gjorde senast för ett par veckor sen ju
Chocolate lava cake, men underbar salt kolafyllning som bara vällde ur när man satte skeden i kakan. Såg ett program av The little Paris kitchen häromdagen, och blev helt superchokladsugen
Den här godbiten, som nu fått namnet Chocolate Banana Mousse Cake, bakade jag i helgen. Det är en no bake kaka (som alltså inte kräver ugn) i två lager
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.