Jag håller svenskkurs för en grupp persisktalande afghaner och hjälper framför allt två unga kvinnor, med två barn var, där männen är kvar i Afghanistan
Isvatten, isvattenoch hinkvis medisvatten. Att medelhavsländerna har sin siesta har nog Sveriges befolkning fått förklaring på så det räcker och blir över
Det är en marängrulle som innehåller mandel, och är fylld med grädde och frukt eller bär. Spritsa på en plåt med bakplåtspapper ut fingertjocka strängar, tätt bredvid varandra, så att det blir en rektangel
Kycklinggrytamed dragon, vinbär och mango. Tillsätt de strimlade soltorkade tomaterna tillsammans med grädde, mjölk, buljongtärning, dragon och vinäger
Blanda chorizo, sås och risblandning. Blanda i en mixer med hönsbuljong, vitt vin och lime. Ansa och tärna paprika, selleri, spansk peppar, lök och vitlök till såsen
Lilla jag med min nu alla fall lite större kamera, men min lilla blogg och min lilla fotoerfarenhet. "Mycket fruktig smak med inslag av fat, persika, ananas, örter och citrus
Jambalaya har rötter både i Karibienoch kreolska Louisiana med spanska och franska influenser. Lite rökighet får man från korvenmen det skulle nog inte skada med lite bacon också
Så kläm in den här smakrika rätten som värmer med kryddor som chili och spiskummin. Just kyckling brukar inte finnas med på våra julbord, och sällan till nyår
salt och svartpeppar. 800 g fläskkarré i bit. 2 röda paprikor, delade och urkärnade. 800 g fläskkarré i bit 4 msk olivolja till stekning 2 röda paprikor, delade och urkärnade 2 tomater, i klyftor 1 gul lök, i klyftor 6 vitlöksklyftor 4 råa chorizokorvar salt och svartpeppar 0,5 msk rökt paprikapulver 3 dl vitt vin 6 dl kycklingbuljong 2 dl rundkornigt ris, arborio eller carnaroli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.