Helt otroligt vad det kan ändra sig i vädret, idag är det regn, blåst och kallt… burrr. Så till middag idag blev det något som lagades i ugn och hade en lite rökt smak… supergott
men här är nästan samma sak, en oinspirerad kväll kikade jag i kylen ochfrysenoch skafferiet och lyckades plocka ihop denna sallad som hade dugt lika gott mitt i sommaren
Efter en hektisk dag på jobbet så är bakning kul och avslappnande tycker jag. Och så stöter jag på detta recept, smakar precis som jag vill att de skall smaka
Utan micro på landet blir det till att värma i ugn eller på spisen. Potatisen suger inte åt sig grädden som den ska, det blir bara blask och potatisen blir "aldrig" färdig
Häromkvällen satt jag och funderade på vad jag skulle kunna hitta på med alla fina äpplen jag har hemma och då slog det mig hur mycket ni tidigare gillat min ”Micro-kladdkaka” - varför inte göra en mini-äppel-Micro-paj
Man tillagar inte havren alls i det här receptet utan grynen löser upp sig och gottar till sig över natten i kylen tillsammans med valfri vegetabilisk mjölk (jag använde mandelmjölk) och smaksättning
En "frys-människa" menade hon, är en sådan som alltid gör dubbel sats istället för enkel och ser till att frysen är rikligt fylld av hemlagade maträtter, ständigt redo att värmas
Lägg degen på mjölat bord och dela i sex lika stora delar. Rundriv degbitarna, och lägg på plåten. Platta ut degarna i mycket mjöl till valfri storlek och gör pizza
Jag lägger det marinerade köttet i påsar och därefter in i frysen. Jag gör dessutom egen marinad och marinerar ungefär sex olika paket där två av dessa blir i form av grytbitar
Fyll en eller flera fryspåsar med tärningarna och vakuumförpacka med maskin eller genom att suga ur luften och knyt om eller om du har förslutningsbara påsar
Jag ska också fylla på i frysen med vörtbröd idag och så tänkte jag göra några kakor. Lördag och vi har nyss ätit lördagsfrukost, nu blir det en kopp kaffe i soffan innan vörtbrödet ska bakas ut och sonen ska iväg på bio med kompisar
Lägg på ett fat ochfrys en timme. Julgodis och julgodis, det vet jag ju inte om det är förstås men jag gör den ju nu och det är snart jul så vi kallar det julgodis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.