När du stekt klart kycklingen lägger du i purjolöken, vänd några gånger och häll sedan på ca 3/4l vatten. Låt koka upp, häll sedan i matlagningsgrädden och kokosmjölken, koka upp igen och låt sedan stå på svag värme i 5-10 min. 3 dl matlagningsgrädde
4 1 tärnad morot 2 tsk curry 1 msk olja ca 7 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 200 g tärnad tillagad kyckling 250 g mjukost (gärna mild) svartpeppar ca 100 g sockerärtor ev färsk koriander (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Bladpersilja. Koka kycklingen med lök, morot, lagerblad, pepparkorn, buljongtärningarna och vitlöksklyftorna i ca 45-50 minuter eller tills kycklingen börjar falla isär. Låt kycklingen svalna och under tiden silar du av kokspadet ca 2 liter i grytan och tillsätter grädden, kryddorna och den pressade citronen. 1 lagerblad. 2 tsk torra chiliflakes. 3 dl mellangrädde
Servera kycklingsoppan i skålar och lägg några korianderblad överst som garnering. Koka upp kokosmjölk, citrongräs, galangarot och schalottenlök i en lagom stor kastrull eller wokpanna över medelvärme
Skala och tärna morötter och rotselleri, finhacka vitlök och strimla purjolök. Bryn morötter och rotselleri i margarin i en kastrull ett par minuter, tillsätt vitlök och purjolök och fräs glansig
Eftersom vi fick matkassen på en torsdag så börjar vi med soppa på den traditionella soppdagen. Currydoftande kycklingsoppa är det första receptet vi testar ur Monikas matkasse
Skala och hacka lök och vitlök. Blanda i tortellinin och koka enligt anvisning på paketet. Strimla tomaterna och strö dem, basilika och ost över soppan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.