Koka sparrisen i lättsaltat vatten i några minuter. För alla er som legat sömnlösa sedan i fredags, och undrat vad Najni egentligen hittade på för middag den där kvällen, med ramslökspesto som givet inslag, kommer svaret här
Skala och förkoka vit sparris i lättsockrat vatten. Droppa olivolja över, och täck med plastfilm. När du har en bra grillglöd, börja att grilla sparrisen runt om och lägg åt sidan
Långskurna skivor av kycklingfiléer med citronsåscréme serverat med pommes frites och toppat med räkor snabbkokta i vin, chili och vitlök garnerat med citrontimjan
Hacka tomat, avokado, rödlök, mango och chili i ganska små bitar. Idag har jag i alla fall fyllt upp kyl och skafferi med frukt, grönt och annat hälsosamt för att göra ett försök till att förbättra matsituationen här hemma
Här serverar jag örtkryddade kycklingfiléer med grön sparris och hemgjord hollandaisesås enligt Maud Onnermarks metod med rumsvarmt i stället för smält smör
Det kan vara knepigt att veta vilken dryck som passar till maten och även detta löser vi i ovan nämnda brev med handplockade drycker, helt skräddarsydda för varje enskilt recept
Koka sparris i kokande vatten med salt, låt koka några minuter, till de är nästan mjuka, lägg över dem i vatte med några is bitar i, då stoppas kokningen och de behåller sin fina färg
sweet chilisås. Kycklingfilé med vitlöksost och sweet chili4 kycklingfiléer 2 msk Soja 2 msk Olja 2,5 dl grädde 1,5 dl Thai sweet chilisåsSalt, peppar 1 fp 125 g färskost vitlök typ CantadouBlanda soja och olja och pensla kycklingen
Chili och vitlöksstekt svamp525 g champinjon, färska och i skivor 2 msk olivolja 30 g smör 1 klyfta vitlök 2 röda chilifrukter, finhackade 1 kruka färsk persilja salt peppar
Sätt en stekpanna på hög värme, ha i olivoljan och stek nu sparrisen där i. På så vis tycker jag att det blir supergott, samt att det sprids gudomliga dofter som framkallar många mat och sommarminnen hos mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.