2 msk
olivolja 80 g smör 2 klyfta vitlök 3 schalottenlökar, finhackad 175 g champinjon, färska och i skivor 6 dl rött vin 1 dl vatten 1 msk strösocker 3 msk oxfond ca 2 msk färsk timjan 1 lagerblad salt peppar
Chili och vitlöksstekt svamp525 g champinjon, färska och i skivor 2 msk olivolja 30 g smör 1 klyfta vitlök 2 röda chilifrukter, finhackade 1 kruka färsk persilja salt peppar
Stekt ryggbiff480 g ryggbiff [4 bitar à 120 g] salt peppar 3 msk olivolja 50 g smör 1 klyfta vitlök 1 kruka färsk timjan
På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Så idag blev det stekt halloumi med honung, chilioch pinjenötter till förrätt. Dessutom valde jag att fräsa den finhackade chilinmed osten ett par sekunder för dotterns skull
Servera ryggbiffenmed klyftpotatis, bearnaisesås och sallad. Krydda med flingsalt och svartpeppar. Fräs finhackad chilioch pressad vitlök i olivolja och smör
Blanda ihop med gräddfil och mayo, proportionerna efter eget smak och tycke. När man sen kommit åt de gröna underbara små gynnarna så räcker det med lite smör i pannan tillsammans med bondisarna
Stektsvampmed brödsmulor, vårlök och rosmarin – en receptskiss. I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprättmed krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök
Servera med bröd och/eller sallad. För en gång skulle blev de perfekt tillagade, varken sega, hårda eller torra (jo jag har lyckats med det mesta i räkväg)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.