16 kycklingfiléer
Salt Grovmalen svartpeppar Smör Marinad 1 dl olivolja 1 dl balsamvinäger 3 msk honung 1 tsk grovt havssalt 1 tsk grovmalen svartpeppar 1 msk timjan 1 msk oreganoUgn 200° Putsa filéerna och krydda med salt och svartpeppar. Bryn dem i en panna. Lägg över dem i en smord ugnssäker form och efterstek i ugnen ca 20 minuter. Prova med en sticka för att se om köttsaften är klar och genomskinlig. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg de nystekta kycklingfiléerna i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och låt det få marinera någon timme. Vänd plastpåsen några gånger så att marinaden fördelas jämnt över kycklingfiléerna. Lägg dem i kylskåpet när de svalnat. Låt kycklingfiléerna ligga i marinaden över natten. Skär tunna skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Skeda marinaden över köttet. Lycka till!
Varva potatis och köttfärssås i en smord ugnsform. Avsluta med potatis. 5 dl chilisås. 12 st vitlöksklyftor. 11 kg potatis. 12 dl matlagningsgrädde. 5 dl riven ost. 5 dl chilisås 2 st vitlöksklyftor 2 msk kalvfond 400 g krossade tomater 0. 5 dl vatten 2 tsk oregano salt och peppar 1 kg potatis 175 g färskost med tomater 2 dl matlagningsgrädde 1. 5 dl riven ost Servera med. 200°Fräs färsen smuligi en stekpanna med smör. 1Tillsätt tomatpuré, chilisås, pressad vitlök, fond, krossade tomater, vatten och oregano, och koka ihopi 15 minuter. 1Skala och skivapotatisen tunt. 1Vispaihop färskost och grädde, och häll i formen. Strö över ost och gratineratillspotatisen är mjuk, ca 1 timme
Hetta upp olja i en stekpanna, bryn kycklingen runt om tillfin färg. Koka ris eller potatis. Blanda grädde, senap, honung och vitlök med grovt riven lök och salt
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Hej och en riktigttrevlig fredag till er alla. Bryn kycklingfiléerna runt om, bara så de får färg, i en stekpanna och lägg sedan över dem i en ugnssäker form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.