Rårakor. Generöst med löjrom, finfina dillkvistar och färskt mald svartpeppar. Då så, blir lite billigare så förstås om man kan ta bort löjrommen när man äter råraka med barnen
Servera med ris och sallad. Hetta upp en nonstickstekpanna med lite olja i. Klicka i färssmeten och stek små biffar tills de är genomstekta och har fin ljus stekyta på båda sidor
4 900 g fast potatis Inlagd gurka 2 msk ättiksprit (12%) 2 msk strösocker 1 dl vatten 1/2 gurka 2 msk hackad persilja salt och peppar 2 dl mjölk (gärna 1,5%) 1/2 dl ströbröd ca 400 g kycklingfärs 1 ägg 170 g majskorn 1 msk smör eller margarin 1/2 tsk majsstärkelse (Maizena) 1 1/2 matlagningsgrädde 1/2 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1/2 hönsbuljongtärning motsvarar 2 msk kycklingfond) 2 tsk soja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10. - Rabatt Axa 250-1500 g Mer info Ladda kupong
Servera rårakornamed skagenröra, riven pepparrot, dill, citronklyftor och klickar av rom. Stek på medelvärmemed skirat smör tills potatisen är krispig och gyllenbrun på båda sidor
Kycklingbiffarmed soltorkade tomater, ugnsrostad potatis och ädelostsås. Kycklingbiffar. Krossa vitlöksklyftorna, skär i mindre bitar och blanda med potatisen
Blanda ingredienserna för hand eller i matberedare med kniven monterad. Platta till bollarna något med stekspadens kant i ett litet rutmönster, så ligger de plant i stekpannan
Både doft och smak är ljuvlig, den fräschaste doften av alla till ochmed. Biffarna jag tillagade i går kväll blev verkligen tokgoda, mycket är korianders förtjänst och allt annat gott jag blandade i förstås
Dom kommer allt mer sällan nu, men ni som hängt med på Instagram vet ju att jag just nu är gravid och då har inte orken eller inspirationen varit på topp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.