Kyckling i grönsakswok
Milda.se
Milda.se

Kyckling i grönsakswok

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 stk kycklingfiléer
  • 3½ dl vatten
  • 1 tärning   kycklingbuljong
  • 1 paprika
  • röd
  • 1 purjolök
  • 200 g djupfrysta haricots verts
  • 1 burk   böngroddar
  • 2 tsk citronsaft
  • 3 - 4 stänk tabasco
  • ½ krm mald svartpeppar
  • 2 krm mald ingefära
  • 1 msk Maizena majsstärkelse
  • 2 msk Milda flytande margarin

Beskrivning

    Tina bönorna, skölj och låt böngroddarna rinna av ordentligt. Strimla paprikan och skiva purjolöken (endast det vita).

    Strimla kycklingfiléerna i ca 1 cm breda strimlor.

    Hetta upp vatten och buljong, låt det svalna. Blanda den avsvalnade buljongen med citronsaft, tabasco, peppar, ingefära och Maizena.

    Hetta upp Milda i woken. Den idealiska stektemperaturen är nådd då bubblorna försvinner.

    Fräs kycklingstrimlorna under omrörning i två minuter. Tillsätt paprika, purjo, bönor och stek i ytterligare två minuter. Rör ordentligt hela tiden.

    Låt böngroddarna fräsa med en kort stund. Häll buljongblandningen över det hela. Rör försiktigt medan vätskan tjocknar. Servera genast med nykokt jasminris eller nudlar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.