Tina bönorna, skölj och låt böngroddarna rinna av ordentligt. Strimla paprikan och skiva purjolöken (endast det vita).
Strimla kycklingfiléerna i ca 1 cm breda strimlor.
Hetta upp vatten och buljong, låt det svalna. Blanda den avsvalnade buljongen med citronsaft, tabasco, peppar, ingefära och Maizena.
Hetta upp Milda i woken. Den idealiska stektemperaturen är nådd då bubblorna försvinner.
Fräs kycklingstrimlorna under omrörning i två minuter. Tillsätt paprika, purjo, bönor och stek i ytterligare två minuter. Rör ordentligt hela tiden.
Låt böngroddarna fräsa med en kort stund. Häll buljongblandningen över det hela. Rör försiktigt medan vätskan tjocknar. Servera genast med nykokt jasminris eller nudlar.
Kyckling. Vi älskar det thailändska köket i vår familj och denna rätt är helt klart favoriten. Börja med att skära kycklingen samt alla grönsaker imindrebitar
Denna kycklingfile grytan är inte alls svår och går snabbt att röra ihop. Efter en skön förmiddagi pulkabacken, rosigakinder och små frusna näsor var det dags att gå hem och göra middag
Skär kycklingenimindrebitar och stek med salt och peppar, ställ åt sidan. Fräs lök och vitlök. Rör ner kycklingköttet och låt sjuda ytterligare några minuter
Vi äter mycket kyckling hemma det kanske märks. Mumsigt gott. Bena ur kycklingen och skär i lagom bitar. Så här får ni en urgod pastasås som är riktigt god
Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inteblir genomstekt. ½ urkärnad röd chilifrukt. Lägg kycklingeni en ugnsfast form och strö över skivadvitlök, hackad chili, färsk eller torkad timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.