KYCKLING I UGN MED DRAGON & FRANSK SENAP
Malin's Diner
Malin's Diner
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 3 röster

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 3 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 vitlöksklyfta 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk honung
  • 1 1/2-2 msk fransk senap
  • 2 tsk dragon
  • citronsalt & svartpeppar

Beskrivning

Kommentarer

  • Milena Giovanna

     - 

    Hej! Vad har hänt med ditt recept? Jag älskade ju denna maträtt 😞

  • rodel

     - 

    Kan du se det?

  • rodel

     - 

    Här kommer receptet:

  • rodel

     - 

    Kyckling med dragon- & senapssås
    1 kg kycklingfilé
    3 dl grädde
    2 dl creme fraiche
    1 vitlöksklyfta
    1 msk kinesisk soja
    1 tsk honung
    1 1/2-2 msk fransk senap
    2 tsk dragon
    citronsalt & svartpeppar

    Blanda samman grädde, créme fraiche, senap, soja och honung. Pressa i vitlök och i med den torkade dragonen. Salta och peppra lätt. 
    Lägg kycklingen i en ugnsform och häll såsen ovanpå. Det går toppen att använda frysta eller halvfrysta filéer. Detta är nästan det bästa av allt, då jag ofta missar att ta upp ur frysen på morgonen. 

    Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 70 minuter för halvfrysta filéer och ca. 55 för tinade filéer. Jag använde varmluftsugn, eftersom jag även skulle ha in potatisen i ugnen. 

    Bäst är att använda en stektermometer för att kolla av innertemperaturen, som ska vara 72 grader. 

Logga in eller Registrera för att kommentera.