Grönsakswok med kyckling och bovetenudlar
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 11 msk sesamolja
  • 11-2 klyftor vitlök, rivna
  • 12 tsk riven ingefära
  • 13 msk japansk soja
  • 13 msk mirin
  • 13 msk saké eller torrt vitt vin
  • 1300 g sobanudlar (bovetenudlar)
  • 11 msk japansk soja
  • 10,5 msk sesamolja
  • 12 msk sesamfrön, hårt rostade
  • 11 rödlök
  • 11 broccoli, liten
  • 11 morot
  • 11 kålrabbi
  • 12 polkabetor
  • 1 neutral rapsolja, till stekning
  • 1 salt
  • 1 nymalen svartpeppar
  • 1 Wokad kyckling500 g kycklinglårfilé 1 msk sesamolja 1-2 klyftor vitlök, rivna 2 tsk riven ingefära 3 msk japansk soja 3 msk mirin 3 msk saké eller torrt vitt vin
  • 1 Nudelsallad300 g sobanudlar (bovetenudlar) 1 msk japansk soja 0,5 msk sesamolja 2 msk sesamfrön, hårt rostade 1 rödlök 1 broccoli, liten 1 morot 1 kålrabbi 2 polkabetor neutral rapsolja, till stekning salt nymalen svartpepparWokad kyckling
  • Skär kycklingen i 2-3 cm stora bitar. Salta kycklingen försiktigt, peppra och stek i en wok eller stor stekpanna i sesamolja till kycklingen är gyllene. Lyft ur woken och ställ åt sidan. Blanda riven vitlök och ingefära med 3 msk soja, mirin och sake. Ställ åt sidan. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj nudlarna i iskallt vatten till de är helt kalla, annars fortsätter de att tillagas. Låt droppa av i en sil eller durkslag. Lägg nudlarna i en skål och häll på soja, sesamolja och hälften av sesamfröna. Blanda runt väl och ställ åt sidan. Skala och skär rödlöken i klyftor. Bryt broccolin i små buketter. Skär broccolistammen och morot i mindre. Skär kålrabbin i tärningar. Skär polkabetorna i halvmånar. Hetta upp woken på nytt till den ryker. Häll i matolja och fräs först rödlök och polkabeta, ca 1 minut. Tillsätt morot, broccolistam och kålrabbi. Efter ytterligare 1 minut tillsätt broccolibuketter, låt fräsa i 1 minut innan kycklingen och såsen hälls i woken. Låt det hela steka samman i 2 minuter. Bottna portionsskålar med de dressade bovetenudlarna, och toppa med den rykande heta kyckling- och grönsakswoken. Strö på resten av sesamfröna och servera genast!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.