2 kycklinglår, stora salt vitpeppar rapsolja soja rosmarin timjan 10 steklökar, skalade ca 200 g champinjoner 1 hönsbuljongtärning 2 msk tomatpuré 2 msk citron, pressad ca 3 dl vatten
Delakycklingen i mindre bitar och stek. Blanda i övriga ingredienser och låt koka ihop i ca 10 minuter (späd ev med vatten). 500 g kyckling (grillad/fileer). 100 g philadelfiaost vitlök och örter
) Hur som helst, när dottern lagade mat i tisdags bjöd hon på Indisk kyckling, först provlagad på skolans hemkunskap och dessutom betygsatt med "dagens stjärna"
Ha i lite smör och olja igen och bryn kycklingbitarna tills de fått färg. 1 st Kyckling Fryst Hel. 2 st Champinjoner Hela i Konserv. 1 dl Matlagningsvin Vitt
Hittade bland annat flera påbörjade kycklingförpackningar, flera nästan tomma grönsak- och bärpåsar och en halvfull påse med fisk, och för att slippa slänga maten har vi den senaste tiden lagat mat på det vi hade i frysen, bl a fisk- och broccoligratäng, massaman-gai - kycklinggryta och jordgubbssås, och i helgen lagade vi en kryddig kyckling à la Indien med en otroligt smakrik sås, inte stark, utan bara full av smaker
När vi reste runt i Thailand i två månader så gick jag på flera matlagningskurser och lärde mig laga fler thailändska maträtter, bland annat kyckling satay (kyckling i jordnötssås)
med lite maizena till lagom konsistens. Undra om det finns en helg då vi inte äter kyckling. Men förhoppningsvis slipper jag det snöblandade regn som vi har här just nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.