Kyckling à la provençale
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 gårdskyckling
  • 12 msk smör, mjukt
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar, malen
  • 12 msk honung, flytande
  • 11 msk soja, kinesisk
  • 11 citron, skal och saft
  • 13 kvistar rosmarin
  • 13 kvistar lavendel eller 2 tsk torkad
  • 1 flingsalt
  • 1600 g potatis
  • 12 msk olivolja
  • 14 vitlöksklyftor
  • 1 rosmarin eller timjanSätt ugnen på 175 grader.
  • 1 Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. Smörj in kycklingen med smöret. Salta och peppra. Sätt in kycklingen i ugnen i 30 minuter.
  • 1 Rör ihop en marinad med honung, soja och 1 matsked citronsaft (tvätta och skala citronen). Pensla kycklingen med hälften av marinaden. Lägg på citronskal, rosmarin och lavendel. Sätt tillbaka kycklingen i ugnen igen i 25 minuter.
  • 1 Ta ut kycklingen och pensla med marinaden. Sätt tillbaka i ugnen i 5–10 minuter. Om det finns marinad kvar pensla ytterligare en gång. Strö över flingsalt och svartpeppar.
  • 1 Ugnsrostad potatis: Sätt ugnen på 225 grader.
  • 1 Dela potatisarna på hälften. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Skala vitlöken och lägg på potatisen. Strö över rosmarin eller timjan.
  • 1 Rosta potatisen i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut potatisen och strö över flingsalt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.