Krydda kycklingenmed några drag BBQ & Grill Mesquitekrydda, ( eller annan BBQkrydda. När kycklingen är färdigstekt, lägg de i en ugnsfast form och bred på lite BBQsås
Låt puttra medan du kokar ris eller potatis och steker kycklingfiléerna. Detta tillsamman med låg energi och ork för att laga mat ledde till att jag helt enkelt gjorde en sås medsalsan som lite otippat blev riktigt god
Stek dem på medelhög värme på bägge sidor tills kycklingen är väl genomstekt. Hon har kommit in i den intensiva och explosiva trotsåldern och det är inte utan anledning man kallar perioden för the terrible twos… Då tänkte jag att det kunde passa med en ny och extra god karibiskinspirerad rätt
Servera med basmatiris. Tärna och bryn 2-3 kycklingfiléer i 1 msk olja. Slå på 1 burk kokosmjölk light, 2 msk koncentrerad kycklingfond och 2 dl vatten. Låt koka upp, häll i grönsakerna, smaka av med salt och låt småkoka 4-5 min. 2 msk koncentrerad kycklingfond
Ingredienser SalsaKyckling Receptet är för 4 personer 4 st kycklingfilé 200 g purjolök 1 st röd paprika 1 st gul paprika 3 dl kokosmjölk 2 dl het salsa Efter tycke
Snabbfixat och friskt med den syrliga salsan. Blanda med citron och olja. Salsa. Smaka av med salt. 1 avocado2 mogna tomater1 kruka korianderdrygt 1/2 citron1 knapp msk olja1 charlottenlöksalt+2 st kycklingfiléer1 tsk spiskummin1 tsk paprikapulver1 skvätt citronordentligt med salt & pepparolja+parmesan (eller dylikt)tortillabrödsalladsbladSkär kycklingen i små bitar, rör ihop med kryddor och olja
Skiva upp kycklingen och servera på tortillabröd med coleslaw och salsa verde. Skaka av marinaden från kycklingfiléerna och stek dem på medelvärme på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta
Torka av köttet och sätt ett grillspett i sidan på varje kycklinglår. Toppa med grillkrydda. Marinera kycklinglåren i örtmarinaden minst 30 minuter. Grilla i 15 minuter och pensla med Sweet Pineapple Glaze i omgångar i slutet av grillningen. Pensla tortillan med grillolja, skär i 2 cm långa sticks och grilla någon minut på var sida. 4 kycklinglår
Lägg kycklingen i en grund förslutningsbar skål och täck med marinaden. Sätt på locket och låt kycklingen marinera i kylskåpet minst två timmar, gärna över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.