Tapsi är en klassisk kurdisk maträtt som kan tillagas på olika sätt. Även i Irak är tapsi en favorit. Den kan tillagas med kött, kyckling eller göras vegetarisk
Den här rätten är en traditionell kurdisk maträtt som jag gjort min egna lilla twist på. Den traditionella kurdiska Tepsin brukar oftast bara vara kryddade med salt och svartpeppar men som de flesta vet så älskar jag att krydda min mat med det jag föredrar och experimentera lite med kryddor tills jag blir nöjd, i det här tillfället har jag slagit ihop två olika kurdiska rätter till en, vilket jag tyckte funkade bra ihop
Häll mjölet i en bunke och gör en grop i mitten. I gropen häller du salt socker och olja och knådar till en jämn deg genom att lite i sänder tillsätta vatten
Jag vill lära mig att laga mer kurdisk mat och har nu hittat till en blogg som har kurdiska recept. Här kommer en kurdisk rätt som jag har ätit många gånger
Tapsi är en fantastisk kurdisk rätt med läckra smaker. En god gryta med grönsaker som tillagas i ugn. Tapsi kan tillagas med kött, kyckling eller göras vegetarisk och är lika god att serveras med ris, bröd eller bulgur
Mahalabie är en efterrätt från Mellanöstern men jag kallar det kurdisk efterrätt eftersom jag tillagar den så som min mamma gjort för mig enda sen jag var liten
som är av kurdisk härkomst men har växt upp i Libanon och flydde till Sverige på 80-talet. 1 Blanda köttet, saltet, det okokta riset och kryddpeppar med margarinet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.