Lagom inför jul tänkte jag att det kan passa med ett enkelt recept på egen rödbetssallad. Per portion blir det inga mängder kolhydrater och jag äter mer än gärna en klick hemmagjord rödbetssallad på julbordet
En LCHF variant av rödbetssallad som är fantastisk god. LCHF jul, Rödbetssallad Jodå, här kommer denna goding att finnas med på julbordet hemma hos oss
Rödbetssallad utan en massa E-nummer. Till kalvsyltan vill både jag och sambon gärna ha rödbetssallad, men just rödbetssallad är tyvärr ett av de där riktiga lågvattenmärkena vad gäller tillsatser
Det kan ta sin ansenliga tid – beräkna ca 40-45 minuter beroende på hur stora de är. Jag tycker mycket om att göra en enkel sallad på rödbetor, som jag gärna serverar till både lax eller annan fisk, kyckling eller kött
Har alltid tyckt att hemmagjord rödbetssallad inte har varit lika god som den man köper. Men då har jag tydligen ätit varianter gjorda på créme fraiche, de har varit lite syrliga i smaken, vilket jag inte har gillat
1 tsk Timjan - torkad. 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Sallad. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Lägg dem på en plåt och tillsätt timjan, olja samt salt och peppar efter smak
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogleE-postSkriv utGillaGilla Laddar. Rakt ner i grytan slänger du 4,5 dl röda linser, 3 höns- eller grönsaksbuljongtärningar, 1 stor gul lök grovt nedskuren, 3 grovt hackade vitlöksklyftor, 1,5 msk tomatpuré, 1,5 msk chipotlepasta, minst 50 g smör (kan inte uteslutas eller ersättas), 1,5 liter vatten och dra rejäla tag med svartpepparkvarnen
Ingredienser Portioner. 4 4 kokta rödbetor 1/2 dl hackad inlagd gurka eller bostongurka 2 dl smetana flingsalt med jod svartpeppar Till servering köttbulle (för en helt vegetarisk rätt välj vegetariskt serveringsalternativ) Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.