Blanda med persiljan, löken, vitlöken och tomatpuré. Häll mjölet i en bunke och gör en grop i mitten. I gropen häller du salt socker och olja och knådar till en jämn deg genom att lite i sänder tillsätta vatten
Lägg på lammgrytan och toppa med färsk basilika, flingsalt och nymald svartpeppar. Lägg i en kastrull tillsammans med lammbog och lantbuljong och krossade tomater
Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör. Tillsätt purjolök och vita bönor. Lägg över i en gryta och koka ur stekpannan med vatten och häll i grytan
Smaka av med salt och vitpeppar. 2 dl kokta vita bönor. Tillsätt haricots verts och vita bönor och låt koka i ytterligare ca 5 minuter. 2 dl kokta vita bönor
Och med det höstlika vädret som har gjort sitt intåg känns det extra hjärtevärmande med en gryta. Eftersom den har bönor i sig är den redan alldeles komplett och behöver egentligen ingen sallad vid sidan av
Man kan hitta cassoulet (en gryta medbönor, grönsaker och kött) men snarare i södra Frankrike. Tvärtemot sitt namn har den maträtten ingenting att göra med det bretonska köket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.