1Kroketter1 kg potatis 1 dl mjölk 250 g mozzarellaost 2 klyfta vitlök 4 salladslökar salt peppar vetemjöl, ägg och panko till panering olja, till fritering persilja och citron, till servering
Njut av era varma krämiga julskinkskroketter. Plocka isär skinkan i strimlor. Gör bechamelsåsen genom att smälta smöret, tillsätta mjölet och röra runt
Forma kroketterna. 1. Gör en bechamelsås. Smält smöret, rör i mjölet och späd med mjölken, lite i taget. Värm försiktigt under omrörning (ska inte koka) tills såsen tjocknar
I den svenska matkulturen står sig konceptet kött-sås-potatis sig väldigt starkt. Som vegetarian har jag sen länge gett upp det sättet att tänka på – jag tycker att det är både enformigt och fantasilöst
Den här kroketter är idealisk för unga och gamla skålen samt huvudrätt eller tapa. kibble, kroketter, croqueta (på spanska), korokke eller コロッケ (på japanska), croquette (på franska), eller kroket (på holländska)
Servera med potatis i olika former (jag hade kroketter) eller pasta samt en god sallad. Soltorkade tomater är något som jag gärna har som grund i många recept, både sambon och jag är nämligen väldigt förtjusta i dess smak
På tapasaftonen hade jag intentionen att göra croquetas de jamon (spanska skinkkroketter) men vi var iväg på dagen så jag hade helt enkelt inte tid, men dagen efter gjorde jag en halv sats och de blev kanonbra
Jag serverade med kokt potatis och en kall löjromssås (bara majo, gräddfil, löjrom, dill, salt och peppar) men om man vill göra det lite finare så kan man alltid göra en god potatispuré till och och strunta i såsen (eller kanske kroketter eller liknande) och kanske ha lite frästa grönsaker till, var lite kreativ människa
Ha ner moset i en spritspåse och spritsa ut önskad storlek på kroketterna. Spraya gärna med spraysmör efter 15 minuter så får kroketterna snygg och god yta. By Madeleine Landley 2019-02-152020-04-18 Potatiskroketter / Pommes Duchesse 4. 00 i snitt (79% i betyg) Glutenfritt På rester Ägg Gräddfil Potatis Detta recept på hemmagjorda Potatiskroketter/Pommes Duchesse lagas i ugnen och är enkelt och gott
Servera kycklingen med valfritt tillbehör, ex-vis kroketter, potatismos eller en sallad. För att få till den här krispiga kycklingen blandar jag Grevéost med cornflakes, italiensk salladskrydda, dragon, vitlök, salt, peppar och smält smör
Kroketter. Lägg kroketter och grönsaker runt köttet och spritsa klickar av majonnäs. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g oxfilé salt och peppar 1 msk rapsolja 80 g Arla® Svenskt Smör 1 krossad vitlöksklyfta Kroketter 400 g mandelpotatis 1 äggula 50 g Arla® Svenskt Smör 30 g färska gröna jalapenos 100 g Arla® Svecia, riven 1 dl vetemjöl 2 ägg 3 dl panko matolja till fritering Vinägerkokt rödlök 1 rödlök ½ dl champagnevinäger Majonnäs 100 g Arla® Svenskt Smör 1 ägg 2 msk champagnevinäger 1 dl rapsolja Smörstekta grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.