Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rada upp tomathalvornamed snittytan uppåt. Nagga snittytan med en gaffel efter halva tiden – då rinner saften ur lättare
Köper soltorkade, torra, ekologiska tomater och de använder jag ofta som de är, riktigt goda. Men nu har jag provat lagt in torkade tomater i oliv- och rapsolja och de blev rätt så bra
Halvera tomaterna i halvor och lägg med snittsidan upppå bakplåtspapper. Krävs ju bara lite planering, i och med att de ska vara inne i ugnen några timmar
Eftersom jag älskar att odla just tomater så blir det också massor med skörd att ta hand om. Placera dem i en ugnsfast form med snittytan uppåt och stoppa in i ugnen
Färskost med marinerade soltorkadetomater. Mixa tomater, basilika och ostmassa med stavmixer. Låt stå tills det kallnar, häll av vatten och blanda med marinaden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.